BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 октомври

Министерството на външните работи (МВнР) е отправило покани за международни наблюдатели за насрочените на 2 октомври 2022 г. предсрочни парламентарни избори у нас, съобщиха от ведомството.

Постоянното представителство на България във Виена е изпратило вербални ноти с покани до държавите участнички, Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Покани са отправени също и до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), чрез Постоянното представителство на страната ни в Страсбург, както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) чрез Генералното консулство на България в Истанбул.

От МВнР информират, че при проявено желание от тези организации, ведомството ще предложи на Централната избирателна комисия регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори.

Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България, при осигуряване на всички необходими санитарни условия във връзка с пандемията от COVID-19, пишат още от МВнР.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!