BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кой допусна сметище под моста на магистрала “Струма”?

снимка: БГНЕС

Продължава разследването за установяване на виновник за пожара на магистрала “Струма”. Собственикът на фирма “Феникс” вече има две обвинения – за предизвикване на пожар по непредпазливост и за престъпление срещу околната среда заради нерегламентираното сметище под моста на магистралата. До 31 юли отпадъците е трябвало да бъдат премахнати по предписанията, които е получил.

Собственикът на фирма “Феникс” има две лицензирани площадки, но е започнал да изхвърля отпадъци на трета площадка под магистралата.

Директорът на РИОСВ – Перник Пламен Ангелов заяви по БНТ, че с извънредна проверка на 23 май експерти от регионалната инспекция са установили, че фирмата съхранява отпадъци на терени, които са извън лицензирани за тази дейност. Терените се намират върху площи общинска собственост, земеделски земи и част от отпадъците са под инфраструктурата на магистрала “Струма”. Издава се предписание със срок от два месеца отпадъците да бъдат преместени. Срокът изтича на 31 юли. Но те не са премахнати и там избухва пожар.

Ангелов заяви, че още на 25 юли в екоинспекцията получават писмо от фирмата, че не може да изпълни предписанието. Издава се акт за административно нарушение. РИОСВ – Перник издават също предписание към АПИ и Община Дупница да бъдат отстранени отпадъците за тяхна сметка и впоследствие да потърсят доброволно или съдебно възстановяване на средствата за това. Сроковете, които са дадени са две седмици за АПИ и един месец за общината.

The post Кой допусна сметище под моста на магистрала “Струма”?

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!