BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Демократична България“ издигна арх. Борислав Игнатов за кмет на София

7_Arh.Ignatov

„Демократична България“ издигна архитект Борислав Игнатов за кандидат за кмет на София. Обединението е поканило за водач на листата си за Столичния общински съвет съдия Методи Лалов, чиято оставка от съдебната система трябва да бъде гласувана в четвъртък.

Представянето на кандидата за кмет бе направо днес на Езерото с лилиите в Борисовата градина. Пълната листа с кандидатите за общински съветници на обединението ще бъде обявена след средата на септември. Очаква се Лалов да приеме поканата, а втори вероятно ще е самият Борислав Игнатов.

Арх. Игнатов стана популярен през последните месеци с идеите си за трансформиране на паметника на Съветската армия в София. Преди два месеца той предложи около паметника да бъде изградена зелена могила, за да не се вижда отвън. Председател е на Камарата на архитектите в България.

По време на представянето Борислав Игнатов обясни, че в София има три типа хора – гости на столицата, такива, които имат избирателни права и гласуват, както и такива, които могат да гласуват, но не желаят, защото са отвратени.

Според него най-голямата лъжа е, че добрите практики не могат да бъдат прилагани в България тъй като „не сме германци, а българи“.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира, че коалицията има шансове да стигне балотаж с кандидатурата на Игнатов, който е „единствената алтернатива на Йорданка Фандъкова, която вече управлява 10 години и на Мая Манолова, която няма как да се дистанцира от БСП“.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!