BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ обвини БСП в заговор за саботаж на изборите

Казусът със сложните за попълване протоколи с изборните резултати, който досега заниманваше само изборната администрация, внезапно се превърна в политически въпрос. Това стана след като управляващите от ГЕРБ директно обвиниха опозиционните политически сили, в частност БСП, че се опитват чрез представителите си в Централната избирателна комисия (ЦИК) да прокарат изборни книжа, които да объркат избирателните комисии при сумирането на резултатите и така да се компрометира вотът.

Конспирацията се захвана да опише лично вицепремиерът Томислав Дончев, който свика извънредна пресконференция в партийната централа. „Имаме един изкуствено усложнен изборен процес и аз изобщо не мога да повярвам, че това е случайно, или че е недоглеждане. Това е нарочно, за да има повече грешки, за да се забави обработването на резултатите, за да се генерира хаос, нетърпение и да се получи една чудесна среда за политически спекулации и коментари. Имаме предизборни заявки от партийни централи и от президентството, че изборният процес ще бъде компрометиран, непрозрачен, изкривен и т.н. „, обяви той. И допълни, че следващата седмица партията му ще обяви информация, с която разполага, за „опити за провокации на локално и на национално ниво в изборния ден.“

От думите му излезе, че противниците на ГЕРБ се опитват да хвърлят страната в криза. „Каква е целта от целия този комплекс от мерки? Първата цел е персонална и политическа реабилитация на загубилите. Втората цел е създаването на дълбока констиуционна криза. Няма по-тежка криза от тази, при която имаме обявен резултат от изборния процес и една голяма част от гражданите не вярват, че това е резултатът. Това е голямата цел. В безсилието си да постигнат адекватен изборен резултат повече от една политически сили целят това – създаването на тежка конституционна криза“, драматично предрече Дончев.

Кои са заговорниците според ГЕРБ

За разлика от другите предизборни кампании, когато също са отправяли безадресни обвинения и предупреждения, че им готвят капани и скандали, този път хората на Бойко Борисов заговориха с конкретни имена. Образците на изборните протоколи са изготвени от ЦИК, а вътре в самата комисия с книжата се е занимавала работна група, оглавявана от Емил Войнов – избран за комисар от квотата на БСП.

Източник: Сега

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!