BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В атаката срещу Борисов Божков включи и пиара на премиера

Премиерът Бойко Борисов в петък вечер се кле три пъти пред медии, че от Васил Божков е взел само „една дълга пура“ по повод сигнала на бизнесмена до прокуратурата за предадени 60 млн. лева към Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Часове след това Божков попита министър-председателя – защо пиарът на правителството Севделина Арнаудова е посещавала всеки месец офиса му.

„Брифингът“ на Божков

В събота сутрин, точно в 8 часа (когато обикновено прави публикации във Фейсбук) обвиняемият бизнесмен написа: „През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше“.

Така Божков добави още един човек към кръга на хора, в историята „за рекет и грабеж“, която разказва – той е от най-близкото обкръжение на премиера. Този път само с намек и въпрос – без конкретни твърдения и подробности.

Отговорът на пиара на Борисов

Два часа и половина след публикацията на Божков Арнаудова му отговори в профила си във Фейсбук. „Дневник“ я потърси за коментар и изпрати въпроси до правителствената пресслужба.

В публикацията си Арнаудова казва, че „от момента, в който работи за българското правителство, всичките й срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от нея самата, а и от десетки медии“.

„Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза“, пиеш още пиарът на Борисов. Тя не уточнява за кой член на семейството й става въпрос и не отговаря ясно на въпросите.

После се обръща към Божков: „И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната – в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала – главен изпълнителен директор на bTV! И Вие #БъдетеЗдрав“.

Коя е Севдалина Арнаудова

Севделина Арнаудова е пиар на ГЕРБ още от създаването на партията през 2006 г. Според съпартийци Борисов често се вслушва в съветите й. Арнаудова стана популярна и като „Севда ТВ“, както я нарича дори самият премиер – защото снима и излъчва във Фейсбук на живо всичките негови посещения по пътища, заводи и села, както и пътуванията с джипа, в който Борисов вози министри по обекти. На няколко пъти премиерът е реагирал публично с остри забележки към нея, ако нещо в ситуацията с медиите го ядоса.

Борисов е кум на Севделина Арнаудова и съпруга й Делян Димитров. Според публикация на в. „Сега“ Димитров е член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“ – държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.

За Би Ти Ви и Флориан Скала

В петък Борисов каза, че е получил пурата от Божков при посещение в централата на ГЕРБ, където той дошъл с шефовете на Би Ти Ви. Премиерът обаче не назова за кого говори и в кой период. В последните дни атаките срещу медиата се засилиха, Борисов я нарече „Божков тв“, след което отрече, няколко пъти реагира остро на въпроси на репортерите й, а вчера „Нова тв“ подаде сигнал срещу нея по публикация на „Блиц“.

Днес Севделина Арнаудова посочва, че е посрещнала в партийната централа Васил Божков заедно с Флориан Скала, който е главен изпълнителен директор на bTV Media Group и изпълнителен директор на bTV Radio Group от декември 2006 г.

На 1 юни в интервю за в. „24 часа“ Флориан Скала обяви, че подобни атаки като тези на премиера към медия с въздействието на Би Ти Ви не са необичайни. Той каза още, че са абсолютно неверни твърденията, че Васил Божков го е водил във френския курорт „Куршевел“.

Флориан Скала има значителни постижения в телевизионния бизнес. Преди да оглави водещата медийна група в България, той заема длъжността директор „Продажби“ на Markiza Group в Словакия, която също е част от групата CME. В продължение на няколко години е заемал и водеща позиция в RTL – Австрия.

В сигнала си до прокуратурата Божков твърди, че е готов да свидетелства и има доказателства за искане и даване на подкуп, злоупотреба със служебно положение и други престъпления. Посочените в него са Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова.

В петък Борисов каза, че Горанов трябва да отговаря за себе си.

Източник: Дневбик.бг

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!