BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойко Рашков: С действията си Гешев постави цялата прокуратура в услуга и подчиненост на Борисов

„Не разбирам защо се говори за политическа атака срещу Гешев. Това е реакция срещу действията на главния прокурор. Гешев направи много груби грешки като главен прокурор и юрист. Явно той се мисли за недосагаем, но действията му тласкат цялата прокуратура в услуга и подчиненост на политическия ръководител Бойко Борисов. В това няма никакво съмнение. Гешев си позволи да осъществи политическа дейност. Той продължи атаката на бившия премиер Борисов срещу държавния глава. Гешев извади СРС-та без да се съобрази със забраните в закона. Има две такива забрани и аз ясно съм ги описал в моя сигнал. С изнасянето на СРС-та Гешев целеше единствено да урони престижа на държавния глава, а не да защити националаната сигурност“, разкри Рашков.

 

„Гешев разпростани факти от досъдебно производство, а това е забранено. После зададе въпрос към Конституционния съд, който е ясно разяснен и всдеки един юрист знае отговора му. С твърдението на Гешев, че разпространението на СРС-та се прави, защото има огромен обществен интерес, се изпълняваше и обслужваше интереса на бившите управляващи. За действията, които извърши Гешев с изнасянето на тази информация, има лице, което е осъдено преди годиниу. Действията на Гешев са юридически абсурд. С действията си днес колегите от ВСС режат клона, на който седят, защото ще принудят политическата власт да се заеме с този проблем. Не може един главен прокурор да се счита за недосегаем. Законът е над всички и Гешев трябва да разбере това. Днес ВСС го спаси, но скоро това няма да е възможно“, категоричен бе той.

 

Иван Гешев си е назначил около 150 души в Бюрото по защита към главния прокурор, които го охраняват на трисменен 8-часов режим. Гешев има паравоенна охрана 24 часа в денонощието. Това бюро разполага с огромен бюджет. Когато тези служители нахлуха в президентството, там не е имало нито едно лице, което трябва да бъде под защита. В задачата се пита – защо това бюро, което се грижи само за тялото на Гешев, получава такива огромни средства от държавния бюдбжет? Преди време това бюро беше под ръководтсвото на правосъдния министър и такива извращения нямаше. Това бюро е един Франкенщайн – нито е структура от МВР, нито от ДАНС. Тези хора получават по-големи зпалати от служителите на МВР. Миналата година нито едно лице не включено в програмата за защитени свидетели. Това говори, че бюрото се грижи само за защитата на главния прокурор“, обяви служебният вътрешени министър.

„Вчера казах нещо, което предполагам, че прокурорите не са преценили. Препоръчвам на Иван Гешев да прочете родния Закон за екстрадиция. Това е причината да кажа, че Гешев бетонира Божков в Дубай. С действията на прокуратуарата нито една държава няма да ни върне Божков, независимо колко молби за екстрадиция изпратим. Гешев не спира да допсука серизони юридически грешки. Българската прокуратура бетонира Божков“, убеден бе Рашков.

Прокуратурата не откри незаконни подслушвания на депутати и политици

„Фактите за незаконно подслушване ще бъдат предоставени на съответната парламентарна комисия. Тези факти ще са доста нелицеприятни за българската прокуратура. Та се самопровери за незаконното подлсушване и излезе с твърдение, което се харесва само на нея“, завърши Бойко Рашков.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!