BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Божков даде сигнала си срещу Борисов и на европейската прокуратура

Бизнесменът Васил Божков обяви, че е подал сигнал и до европейската прокуратура за „рекет, злоупотреба и изнудване“ към него от страна на управляващите в България. Миналата седмица Божков изпрати сигнала си до българската прокуратура, в който твърди, че разполага със снимки и записи от охранителни камери, които доказвали, че в продължение на 3 години – от 2017 г. до края на 2019 г., е предал директно на финансовия министър Владислав Горанов и на премиера Бойко Борисов над 60 млн. лв

„Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства. Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване.

Ще предоставя доказателствата, записите и свидетелските показания по този случай на компетентните институции. Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата“, се казва в днешното съобщение на страницата на Божков във „Фейсбук“.

Писмото му е изпратено освен до държавното обвинение, до председателя на Народното събрание, президента, председателя на Върховния касационен съд, Висшия съдебен съвет, ГЕРБ, БСП, „Да, България“ и до посолствата на САЩ и Великобритания.

БСП вчера обявиха, че внасят предложение за сформиране на парламентарна анкетна комисия, която да провери изнесените от бизнесмена скандални факти за връзките му с властта, а от ГЕРБ контрираха, че ще подкрепят създаването на комисия, но такава, която да изясни „кой създаде Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Божков, всичките кредитни милионери, подплатени от кадрите на ДС, защото те бяха в основата на този криминален преход“.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!