BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Божков атакува „паметливия“ Влади Горанов за „хиляди нарушения“

От Дубай бизнесменът пита какво става с Телефонната палата, която трябваше да бъде музей

opoznai.bg

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков пусна и днес в 08:00 ч. критичен пост срещу управляващите на страницата си във Фейсбук. На мушката му отново е министърът на финансите Владислав Горанов. „През последните месеци „паметливият“ Влади Горанов и подчинените му структури – МФ, ДКХ, НАП и АДФИ нарушиха законите хиляди пъти. Влади може и да забравя, но документите, доказателствата и свидетелите остават“, пише той и прикача факсимиле от възбрана на НАП върху недвижими имоти в София.

„Днес ще дам пример със запориране на имущество, което трябваше да бъде превърнато в национална гордост“, обяснява Божков. „Направена е възбрана върху Телефонната палата за невнесено ДДС. От евентуалните бъдещи приходи от продажба на билети от все още несъществуващия и вече запориран музей“, добавя той.

Сградата е собственост на свързаното Васил Божков дружество „НГ Пропърти“. То я купи през май 2017 г. от БТК за 17.3 млн. евро. Намерението на дружеството бе да направи в Телефонната палата музей, в който да има и лаборатории за реставрация на артефакти. Идеята бе в бъдещия частен музей да бъде показана и колекцията на Васил Божков, включваща тракийски златни съдове и различни археологически паметници, датирани от 4000 г. пр. Хр. до VІ в.

„НГ Пропърти“ е изцяло собственост на компанията „Ню Геймс“, в която член на съвета на директорите е акционерът в строителния „Нове холдинг“ Васил Божков. Той участва и в управата на „НГ Пропърти“, чийто капитал е 36 млн. лв./segabg.com

 

 

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!