BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Tоп 15 на най-лоялните породи кучета

 

За разлика от другите животни, кучетата се държат добре с хората, не само защото им даваме храна и подслон. Ние споделяме с тях специална връзка от хилядолетия и с времето те са се превърнали в истински верни приятели на човека. Експеримент на ScienceDirect относно кучешкото поведение показва, че частта на мозъка, свързана с удоволствието и положителните емоции проявява активност, когато кучетата усетят аромата на своя стопанин. Това е същата част от мозъка, която при хората е свързана с любовта! Да, научен факт е, че кучетата и хората имат специални отношения. Кои обаче са най-лоялните породи кучета, при които верността и привързаността към техния стопанин е най-силно проявена?

Ще ти покажем най-лоялните породи кучета, проявяващи безусловна вярност и ще ти разкажем какво можеш да очакваш от тях

1. Акита ину

Акита ину
© Sony Pictures

Тази порода кучета са безусловно лоялни и изцяло отдадени на семейството. Акита ину води началото си от Япония и можеш да очакваш от тях обич, уважение и забавление!

Не е изненада и фактът, че едно от най-известните и верни кучета в света – Хачико е именно Акита.

2. Голдън ретрийвър

Голдън ретрийвър
© hjalmar111 / reddit

Голдън ретрийвърите са една от най-популярните породи кучета и затова си има причина. Те са дружелюбни, интелигентни, сладки са и също така безкрайно лоялни към своите стопани.

3. Немска овчарка

Немска овчарка

© depositphotos.com

Немската овчарка също е изключително популярна порода, която много хора обичат. Те са едни от най-интелигентните и смели кучета в света. Освен това са сред най-лоялните породи. В крайна сметка има причина полицаи, военни и незрящи хора да им доверяват изключително отговорни задължения.

4. Бигъл

Бигъл
© paperm3rmaid / reddit

Бигълите са не само надеждни, но и много дружелюбни, любопитни и с лек характер. Те много рядко проявяват агресивност и жестокост, това просто не е в природата им. За сметка на това обаче имат силен глас и определено знаят как да лаят.

5. Коли

Коли
© Metro-Goldwyn-Mayer

Колитата са още една много популярна порода кучета, най-вече благодарение на легендарната Ласи. Те могат да бъдат описани като предани, грациозни и горди. Когато става въпрос за тяхната лоялност, интелигентност и характер – те са се превърнали в истинска легенда.

6. Боксер

Боксер
© risk-is-write / reddit

Тези големи и шантави приятели са пълен пакет с добродетели. Боксерите са дружелюбни, страхотни са с децата, много забавни и предани, а освен това и много търпеливи и бдителни. Тази комбинация от черти на характера ги прави идеални за малки деца.

7. Санбернар

Санбернар
© dangle124 / reddit

Санбернарите са друга много популярна порода, която е чудесна, ако имаш деца или други домашни любимци. Те са игриви, очарователни и не случайно попадат в списъка на най-лоялните породи кучета. За тях е характерно и че са много отговорни и именно това е причината толкова често да се използват като спасителни кучета.

8. Пиренейско планинско куче

Пиренейско планинско куче

© terrafarma / reddit

Това е една величествена порода, която ще те изненада със своята безусловна лоялност. Пиринейските планински кучета са били използвани за пастири и наистина са пазители на своето стадо или семейство. Не си мисли обаче, че не обичат игрити, защото това не е така. Те са изключително сладки, интелигентни, привързани и обичат дома си.

9. Лабрадор ретривър

Лабрадор ретривър
© FuriousToast / reddit

Лабрадорите са изключително симпатични, интелигентни и обичат да играят навън. Те са страхотни за деца и са пълни с обич! Тяхната преданост е толкова силно изразена, че няма да те оставят, дори и да си останал в леглото с настинка или просто да гледаш телевизия.

10. Доберман

Доберман
© hasp225 / reddit

Може да са големи и да изглеждат леко плашещо, но са страхотна порода семейни кучета. Доберманите са не само верни, но и много безстрашни и бдителни.

11. Дакел

 

Дакел
© DoserSSB / reddit

Дакелите може да са малки, но определено се държат като големи кучета, в добрия смисъл на думата! Те са дружелюбни и любопитни, но също така и свирепи, както и много отдадени и привързани към семейството си.

12. Ирландски вълкодав

Ирландски вълкодав
© mac_is_crack / reddit

Ирландските вълкодави определено са едни нежни гиганти. Не позволявай на големия им размер да те заблуди. Те всъщност са много спокойни, мили и привързани. Верността е основна тяхна характеристика, която ги прави толкова специална порода.

13. Ротвайлер

Ротвайлер

© unknown / reddit

Ротвайлерите са игрива, любяща, уверена и всеотдайна порода кучета. Те изглеждат респектиращо, но могат да бъдат много шантави и весели. Винаги са готови да се забавляват и да си поиграят със своя стопанин.

14. Шар пей

Шар пей
© um_yeahok / reddit

Шар пей е много независима, спокона и надеждна порода кучета. Те често се използват за кучета компаньони и пазачи поради физическите си характеристики.

15. Чихуахуа

Чихуахуа
© ToDoTheHump / reddit

Чихуахуа може да е най-малката порода в света, но те не се възприемат така. Те имат поведение на големи кучета, заедно с много чар, грациозност, преданост и малко наглост.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!