Facebook

6-месеца условно за студентка, пушила канабис в благоевградско заведение

съд-благоевград

20-годишната студентка си свила цигара с марихуана и я запалила на масата в благоевградското заведение – „Папараци“.

Районен съд – Благоевград одобри подписано споразумение между Районната прокуратура в града и подсъдимата С.Ю.Ю от Гоце Делчев по наказателно дело общ характер № 1480/2019 г.

20-годишната С.Ю.Ю. се призна за виновна, за това, че на 09.05.2018г около 04.00 часа в заведение в центъра на Благоевград е държала в себе си стъклен буркан с марихуана, който по-късно е укрила в тоалетната на заведението. Освен това в несесера на дамската си чанта е носела високорискови наркотични вещества-коноп и амфетамин.

По силата на подписаното между страните споразумение, Районният съд в Благоевград й наложи условно наказание от 6 месеца, с 3 години изпитателен срок.

Припомняме, че около 4 часа сутринта на 09.05.2019 г. обвиняемата Ю., която е студентка по философия в столичен ВУЗ, била в заведение „Папараци“ в град Благоевград. Седяла на маса заедно с Л., на когото споделила, че й се пуши марихуана и че носи такова вещество. Показала му объл стъклен буркан с надпис „Нутела“, в който имало зелена тревиста маса и 8 цигари с тютюн. За да го огледа по-добре, Л. го вдигнал високо, което станало достояние на седящите на другите маси в заведението.

Двамата свили цигара с марихуана, което направило лошо впечатление на околните. Един от свидетелите на случващото им направил забележка, след което подал сигнал на телефон 112.

Виждайки възмущението на лицата от съседните маси, обвиняемата Ю. прибрала буркана и свитата цигара с марихуана в дамската си чанта.

По повод постъпилия сигнал, на място в заведение „Папараци“ бил изпратен автопатрул по охрана на обществения ред. В момент, в който видяла полицаите, С.Ю. се изплашила и веднага отишла до тоалетната на заведението, където в казанчето скрила буркана с дрогата.

По време на извършване на проверката обвиняемата показала на служителите на реда съдържимото на дамската й чанта – цигарата с марихуана и синьо найлоново пликче с бяло прахообразно вещество – 1,05 грам амфетамин.
У седящия с нея на маса свидетеля Л. полицаите не открили забранени вещества, но той им заявил, че С.Ю. носела и стъклен буркан, в който имало марихуана. Тогава обвиняемата признала, че го скрила в дамската тоалетна.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!