BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЮЗДП в готовност да доставя храна и лекарства на възрастни хора в отдалечени райони

Югозападното държавно предприятие чрез териториалните си поделения има готовност да подпомогне най-малките и отдалечени населени места в общините в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и части от Ловешка и Пазарджишка в борбата срещу коронавируса. Във връзка с обявеното извънредно положение и указания на МЗХГ относно мерките за защита здравето на най-уязвимите групи – възрастни, самотно живеещи и хора в затруднено положение, директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов разпореди на държавните горски и ловни стопанства в срок до 1 април да уточнят с кметовете на общините необходимостта от съдействие и начина, по който може да бъде осъществена помощта.

На всички горски служители, които ще бъдат ангажирани и ще участват активно в оказването на подкрепа на общините, ще бъдат осигурени предпазни средства, дезинфектанти и инструктаж за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Служебните автомобили, които ще се използват при необходимост от разнасяне на лекарства, храна и защитни средства на жителите на населените места, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!