BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шефката на „Пирин“ Ива Уорън предложи работа на „Дядо Коледа“ – Станко Митов

 

Шефката на „Пирин“- Благоевград Ива Уорън предложи работа на изпадналия в нужда Станко Митов, пише  Pirinsko.com

Всяка седмица преди мачове  той ще бъде викан на стадиона в Благоевград,  за да помага в организационните дейности,  при провеждане на футболните срещи.

„Независимо дали играят юношите, жените или мъжете на „Пирин“, дядо Станко ще бъде на работа“, увери Ива Уорън.
„Заплащането му ще бъде седмично, в порядъка от 80 до 100 лв, което грубо пресметнато означава близо 400 лв на месец“, конкретизира тя.

С това обаче добрите новини за Станко Митов не свършват.

Както вече стана ясно, в края на миналата седмица, кметът на Благоевград инж. Румен Томов пое ангажимент, да го настани в социално жилище.

Трогнат от съдбата му, градоначалникът се срещна с него, обещавайки му до края на тази седмица да го настани в боксониера, в новите социални жилища в града.

Освен, че съвсем скоро ще има нов дом, бай Станко вече е записан и за услугата „Топъл обяд“, която ще продължи до 24 юли. След това, всеки ден храна ще му бъде доставяна на място от социалният патронаж в Благоевград.

Стотици жители на Благоевград и Югозапада протегнаха ръка за помощ на 76 – годишният Станко Митов.

Той  остана без работа и доходи по време на извънредното положение в страната заради коронавируса. Парите от пенсията му стигат дотолкова, доколкото да си плати наема на квартирата, в която живее и разходите за нея. Възрастният човек е на ръба на оцеляването и едва смогва да си купи храна, с оглед на така създалата се обстановка

По този повод, близкият негов приятел и бивш общински съветник в Благоевград Светлин Бонев отправи апел за помощ в социалната мрежа, на който откликнаха стотици хора от 12 до 80 години, всеки със желание да помогне макар и с малко.

Вече е открита и дарителска сметка на негово име.

Всеки, който желае да го подпомогне може да го направи с пари по банкова сметка:

BG12STSA93000023362809
Станко Борисов Митов

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!