BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Частен водопровод в благоевградското село Изгрев

Частен водопровод в благоевградско село. Кметът на село Изгрев алармира, че селото може да остане на сухо, защото в планината се копае частен водопровод. През него да мине водата от държавния, който в момента захранва цялото село. Новият водопровод всъщност е на местен жител, който иска да снабди с вода вилата и парника си, съобщава Нова тв.

Преди няколко дни кметът на Изгрев Йордан Китанов забелязал, че по черните пътища над селото се качват багери. Когато отишъл на място видял, че в непосредствена близост до водопровода, който в момента захранва селото, се прави нов – частен водопровод.

Човекът, който копае новият водопровод, обаче твърди, че единственото нарушение, което е допуснал, е че копае твърде близо до сега действащия водопровод..

„Ние действително сме в нарушение, че не сме на 500 метра. Аз го знам това много добре, но вчера идваха от ВиК. Това място, където копаем водата, е лично ползване на дядо ми, даже на прадядо и имаме натурален акт”, разказва Илия Бачев.

Според Илия Бачев, опасност село Изгрев да остане без вода няма. Новият водопровод по никакъв начин не черпел вода от стария.

Засега хората в село Изгрев не усещат пряк ефект от новия водопровод. От чешмите им тече достатъчно вода.

От ВиК Благоевград заявяват, че вземат мерки за преустановяване на строителните работи в района на вододайната зона. Оттам обясниха, че те не са компетентен орган по въпроси, касаещи незаконно строителство. Затова са уведомили община Благоевград и Басейнова дирекция. От водното дружество уточниха още, че до момента водопроводът на селото не е засегнат от изкопните работи, но ако изкопните работи продължат, има опасност той да бъде компрометиран.

The post Частен водопровод в благоевградското село Изгрев appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!