BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Циклонът „Янос“ взе първа жертва

Външното ни министерство предупреди да не се пътува до Гърция

В Гърция силно земетресение удари остров Крит, а циклонът „Янос“ взе първа жертва. Природната стихия връхлетя южната част на страната с 80 км/ч, предизвика огромни вълни, събори дървета, наводни къщи и прекъсна електрозахранването. Затова и нашето външно министерство предупреди да не пътуваме към Гърция.

Загиналата е жена от село Василе, област Лариса , заклещена в дома си. Издирват се други двамата души. Има информация, че жена е попаднала във водната стихия с колата си, другият изчезнал е 64-годишен фермер.

Загиналата е жена от село Василе, област Лариса , заклещена в дома си. Издирват се други двамата души. Има информация, че жена е попаднала във водната стихия с колата си, другият изчезнал е 64-годишен фермер.

Някои гръцки медии пишат, че „ се е изсипал гнева на боговете”. 8 области са в извънредно положение – в Западна Гърция, Йонийските острови. Днес циклонът ще нахлуе в района на Атика и Евия. Има предупреждение както от гръцките власти, така и от българското посолство, да не се излиза, освен по спешност.  Предупредиха и да се затворят добре прозорците и вратите.

Български граждани има в цялата ни южна съседка, тъй като туристическият сезон продължава. В българското посолство е имало две обаждания от български граждани, които по-скоро са уплашени или се интересуват как да се завърнат в страната.

При необходимост от съдействие и повече информация българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефони:; +30 693 70 96 220; +30 210 67 48 105, както и с генералното ни консулство в Солун на: +30 2310 829 210, +30 2310 869 510; +30 2310 869 520./NOVA

 

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!