BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хотелите и местата за настаняване отварят врати

От 13 май врати отварят и хотелите в България. По този повод министър Ангелкова призова българските граждани да подкрепят родните хотелиери, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от NOVA.

Тя благодари на премиера, на своите колеги и на депутатите за мерките, които са предложени и са свързани с ваучерите за туризъм особено за хората на първа линия и с насърчаване на чартърите, така и с удължаването на срока до 12 месеца за туроператорите, които да могат да предлагат ваучери.

По думите й друга важна мярка, заложена в настоящия законопроект, е свързана с възможността да се предлагат безплатни или намалени цени на плажни принадлежности.

“В закона е заложено, че те трябва да бъдат намалени именно на 50 %. Това са мерки, свързани с насърчаване на вътрешния туризъм”, посочи Николина Ангелкова.

В рамките на утрешния ден ще се приемат единни правила за пътуване в рамките на ЕС, както и извън него. До отмяна на извънредното положение, всички чужденци, влизащи в страната, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина.

The post Хотелите и местата за настаняване отварят врати appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!