BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хематолог обясни защо в България има толкова смъртни случаи от COVID-19

Ремдесивир е много добро лекарство, просто трябва да се прилага в комбинация с друго. Например с кръвна плазма дава много добри резултати. В България Ремдесивир се прилага изключително неправилно. То трябва да се прилага, когато има вирус в човешкто тяло – първите 6 дни. При по-тежко болните може вирусът да го има и до 20-ия ден, но трябва да се докаже това. Иначе взимаш едно лекарство, от което получаваш само страничните му ефекти.  От думите му стана ясно, че Ремдесивирът се препоръчва само в началото. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ хематологът д-р Чавдар Ботев, консултант на Националната пациентска организация.

„Здравният министър е изправен пред една много голяма отговорност. Той трябва да представи експерти. Азитромицинът с хлорокина по протокол при тежки увреждания на белия дроб е 80%, при Дермектин е 40% и ние сме избрали 80% – по-високата смъртност“, даде пример той.

На въпрос защо Световната здравна организация изключи Ремдесивир от борбата с коронавируса, хематологът каза, че това е ответна рекация заради решението на САЩ да спре финансирането на СЗО. Ремдесивир пък е американски медикамент.

По думите му високата смъртност от COVID-19 в България се дължи на това, че много от научно доказаните факти не са дошли още у нас.

Д-р Ботев обясни, че препаратът „Ивермектин“ лекува над 20 вида вирусни заболявания и огромен брой паразитни. Според него в Израел наистина е доказана ефективността му. Това лекарство е приемано от 4 млрд. души.

„В България го нямаме регистрирано. Изпълнителната агенция по лекарствата трябва да действа по-бързо“, отбеляза той и допълни, че това лекарство за 48 часа намалява количеството вирус 99,97 пъти. Ивермектинът може да се приема и с профилактична цел, а в комбинация и с терапевтична цел. Много добри резултати дава в комбинация с Доксициклин, обясни специалистът.

Хематологът подчерта, че при неправилна ваксина може да има висок бум на автоимунните заболявания.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!