BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фестивал на кестена в полите на планина Беласица

На 12.10.2019 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите за осма поредна година ще проведе Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Празникът на Подгорието ще бъде официално открит в 12:00 часа, на площада пред читалище „Яне Сандански“.

В центъра на събитието отново ще бъдат кестените, които ще присъстват на пъстрите шатри, подредени от домакините. И тази година гостите на празника ще бъдат изненадани с много нови кулинарни вкусотии, характерни за този регион.

Изпълнители от самодейните състави при читалищата от района на Природен парк „Беласица“ ще представят традиционни песни, танци и обичаи.

„Нарисувай Беласица“ ще бъде предизвикателство за малки и големи художници. Традиционната разходка в планината с планински водач и филм за природното и културно наследство на парка са само част от програмата. Подгорието отново посреща Фестивала на кестена, едно от най-очакваните събития за района.

The post Фестивал на кестена в полите на планина Беласица appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!