BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ФБР назова най-масовия сериен убиец в историята на САЩ

ac87110a2b0d018fa4c61cbddfa98d57

ФБР потвърди, че хвърлен в затвора убиец, който си е признал за 93 убийства в продължение на над четири десетилетия, е най-масовиятсериен убиец в историята на САЩ, предаде Би Би Си.

Полицията е свързала досега Самюъл Литъл (79 г.) с 50 случая, датиращи от 1970 до 2005 г.

Той излежава доживотна присъда от 2012 г. за убийството на три жени.

Литъл е вземал на мушка уязвими хора, предимно чернокожи жени, много от които са били проститутки или зависими от наркотици.

Бившият състезател по бокс ги е нокаутирал, след което ги удушавал. Но невинаги е оставял следи, че жертвата е брутално убита.

В резултат някои от тези случаи никога не са били разследвани от ФБР, а много от тях били приписвани на инцидент или свръхдоза. Някои от телата все още не са открит, съобщи бюрото.

В свое становище ФБР посочва, че анализаторите смятат, че „всичките признания на Литъл отговарят на истината“.

Публикувана е допълнителна информация за случаи в Кентъки, Флорида, Луизиана, Невада и Арканзас с надеждата да бъдат идентифицирани непотвърдени жертви.

Все още не е ясно дали Литъл ще получи още обвинения за скорошните си признания.

Той е арестуван през 2012 г. по обвинения за наркотици в Кентъки и изпратен в Калифорния за ДНК-тестове. Дотогава той вече имал дълго досие, включващо въоръжен грабеж и изнасилване в различни щати.

Тестовете го свързали с три неразрешени убийства от 1987 и 1989 г. в окръг Лос Анджелис. Той пледира невинен в съда, но бе осъден на три доживотни присъди без възможност за помилване.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!