BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици и учители в три благоевградски гимназии с COVID-19

„Имаме сигнали за Математическата, Строителната и Икономическата гимназии в Благоевград за ученици и учители, които са инфектирани с COVID-19. Днес ще направим проверка на място за състоянието им и ще установим контактните лица“–заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция – Благоевград.

При заразените учители най-напред ще се установи в колко от класовете преподават и тогава ще се вземе решение дали да са под карантина отделни паралелки, или ще се затвори цялото училище и да се премине на дистанционно обучение.

През изминалата седмица има новоинфектирани с COVID-19 лекари и медицински сестри от областта – 2 медицински сестри и 2 санитарки от МБАЛ-Благоевград, 1 стоматолог от гр. Якоруда и 1 медицинска сестра от град Гоце Делчев.

Д-р Мончева обобщи потвърдените случаи с COVID-19 за изминалата седмица в Благоевградска област: 145 са носителите на вируса, от тях 23 са хоспитализирани в болнични заведения, 122 са под домашна карантина – лекуват се вкъщи, или са само вирусоносители. Изписани са 33, в интензивния сектор са 4, те са усложнена клинична картина.

„Най-много са инфектираните в град Гоце Делчев. Там в момента в Инфекциозно отделение на болница „Иван Скендеров“ се лекуват 21 лица, във Вътрешно отделение – 10.

В Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград се лекуват 14 лица, във Вътрешно отделение са 8. В МБАЛ „Пулс“ – 5. Има и много случаи, които са със съмнение за инфекцията, но към момента не са потвърдени.

От потвърдените за днес 25 случая с COVID- за областта, преимуществено са в Благоевград и гр. Гоце Делчев“ – обобщи д-р Мончева.

The post Ученици и учители в три благоевградски гимназии с COVID-19 appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!