BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Установени са контактните лица на починалите от COVID-19 в Благоевград майка и дъщеря

Установени са контактните лица на починалите в болницата в Благоевград майка и дъщеря, каза директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов, предава БТА.

Двете жени бяха настанени за лечение в инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в областния град, като бяха диагностицирани с новия коронавирус. В петък следобед се е наложило да бъдат преместени в интензивното отделение, тъй като състоянието и на двете се е влошило.

Вчера почина 74-годишната майка, а тази сутрин е починала и 51-годишната й дъщеря.

Директорът на РЗИ посочи, че издирените контактни лица на двете жени са около петнадесет. Взети са проби за Covid-19, като се чакат резултатите. Всички контактни са поставени вече под карантина.

Издирени са и контактните лица на починалия вчера в болницата в Благоевград 55-годишен мъж. Той е от Банско, но не е работил на скилифта, каквато беше първоначалната информация. Мъжът е работил в цех за мебели в курортния град, а на неговите колеги, както и на останалите контактни лица, са взети проби за Covid-19 и са поставени под карантина, посочи д-р Калоянов.

The post Установени са контактните лица на починалите от COVID-19 в Благоевград майка и дъщеря appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!