BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Управител на фирма отива на съд в Благоевград за измама с ДДС

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.К. за извършено от него престъпление по чл. 256, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

В качеството си на управляващ и представляващ търговско дружество обвиняемият К. използвал документи с невярно съдържание. В справките декларации за данъчни периоди, подадени пред Териториална дирекция на НАП, потвърдил неистина, че има право на пълен данъчен кредит. По този начин променил резултата в раздела за ДДС.

В дневниците за покупко-продажби били включени фактури, издадени на различни фирми, за доставки на термокамини, без реално да са извършени такива. Действайки по този начин, обвиняемият К. получил неследваща се парична сума в размер на 35 723 лева ДДС за възстановяване. Освен това той направил и опит да получи 6 368 лева.

Предстои делото срещу К.К. да продължи в съда.

The post Управител на фирма отива на съд в Благоевград за измама с ДДС appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!