BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Турция затвори границите си с Гърция и България

Затварянето на границата на Турция с България и Гърция е част от мерките, предприети срещу коронавируса, но превозите на товари между нея и двете ѝ съседни държави няма да бъде засегнат.

Пътниците няма да могат да влизат или излизат през граничните пунктове Пазаркуле, Ипсала и Узункопру към Гърция, както и пунктовете Дерекьой, Хамзабейли и Капъкуле за България, според информация, получена от Анадолската Агенция.

Влизането на граждани през пристанищата на страната също беше взаимно спряно както към континентална Гърция, така и към гръцките острови.

От днес влизането по суша или море в Турция е забранен за гръцки и български граждани, както и за граждани на трети страни, които са били в България или Гърция през последните 14 дни.

Товарните превози бяха освободен от рестрикциите и ще се извършват според параметрите, определени от Министерството на здравеопазването и Министерството на търговията на Турция.

 

 

 

 БГНЕС

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!