BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туроператори: Започнаха анулации на почивки за Гърция

Вече има голямо количество българи, които се отказват да почиват в Гърция заради въведените PCR тестове. Това обяви Галин Георгиев, собственик на „Солвекс“ и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА). Гърция удължи влизането в страната с отрицателни тестове до 15 август. Причината е в сериозния разход за едно четиричленно семейство от минимум 400 лв. за PCR-и. Това е сума за един уикенд например и те не искат да я плащат, коментира той. За някои гръцки острови също има анулации, тъй като южната ни съседка въведе показването на тестовете и по летищата. Георгиев обясни, че има желаещи и са готови да плащат и за PCR, но само и само да почиват в Гърция.

Удължаването на исканите тестове до 15 август е лоша новина за нас. Голяма част от резервациите за Гърция отпадат, каза Емил Абазов, управител на „Премио травел“ и един от лидерите на Обединение „Бъдеще за туризма“. Той също подчерта, че PCR-те спират някои семейства, защото се явяват сериозен разход. „Това е пореден удар за изходящия туризъм. Българските туроператори почти никъде не можем да реализираме почивки навън“, обясни Абазов. Причината е, че България все повече попада в забранителните списъци на редица страни в Европа.

The post Туроператори: Започнаха анулации на почивки за Гърция appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!