BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима българи са убити при стрелба в Чикаго

Полицаи извършват оглед на местопрестъплението.

Полицаи извършват оглед на местопрестъплението.

Извършителят е задържан.

Трима българи и един американец са убити при стрелба в жилищна сграда в Чикаго, потвърди пред NOVA Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго.

Тежкото престъпление е станало вечерта срещу неделя. Задържан за убийствата е съсед на жертвите. Полицията е иззела оръжието на престъплението, съобщи говорителят й Том Ахерн.

Заподозреният е 67-годишен пенсиониран строителен работник. Той застрелял четирима свои съседи в дома им. След това се качил в апартамент на горния етаж и прострелял още една своя съседка, която е в болница в критично състояние.

Мотивите за стрелбата се изясняват. Арестуваният бил конфликтна личност и често се карал със съседите си.

„Съседът отишъл в техния апартамент и открил огън по четирима души, които вечеряли на маса. Причините не са ни известни. Убил ги е всичките. Той е познавал всички в сградата, както и те него. Не знаем какво го е подбудило точно днес. Съседите му казват, че имал проблеми да контролира гнева си. Повечето от тях имали проблеми с него, но не и толкова големи”, заяви Антъни Ричио от полицията в Чикаго.

По думите му най-вероятно става въпрос за битово убийство, породено от психическото състояние на извършителя.„Двама от убитите българи са съпрузи в ранните си 40 години, третата жертва е майката на убития мъж”, обясни пред NOVA Иван Анчев. „Това са хора без криминални прояви. Мирни български граждани, които са живели съвсем нормален живот в САЩ”.

„Той е задържан, не е българин”, заяви генералният консул в Чикаго.

Не е известно към момента жертвите да са били в конфликт с нападателя, за който се предполага, че е техен съсед, съобщават от МВнР. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало, като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие, заявяват от МВнР.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!