BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тотомилионер осинови лъвчетата Симба и Бамби от зоопарка в Благоевград

Тотомилионер осинови лъвчетата от зоопарка в Благоевград. Николай Динков – Нинджата поема издръжката на двете лъвчета и разширява клетката в зоопарка, в която Симба и Бамби ще бъдат настанени след лечението си.

По време на ваканцията си в съседна Гърция семейство Динкови разбрали за двете лъвчета, които бяха на прага на смъртта в зоопарка. Решението да помогне на двете животни идва спонтанно, разказва БТВ.

Динков ще осигурява храна, медицински грижи и всичко необходимо за лъвчетата. Ще им бъде направена и клетка по всички изисквания.

Съобщава решението си първо на своите деца. А в лицето на съпругата си среща пълна подкрепа. Признава, че парите не са проблем за него, но държи те да бъдат изразходвани по предназначение – за лъвчетата.

Симба и Бамби ще останат с имената, избрани им от лекуващия ги ветеринар.

През 2015 г. Динков печели над 7 милиона с фиш от 3,40 лв. Строи ВЕЦ и живее луксозно. Преди да спечели голямата награда се занимава със строителни фирми и е имал устроен бизнес.

Ако дарените за лъвовете пари не бъдат харчени по предназначение, ще прекрати договора с общината едностранно и ще си ги поиска обратно. В договора е упоменато, че може да упражнява контрол по всяко време.

The post Тотомилионер осинови лъвчетата Симба и Бамби от зоопарка в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!