BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Толерантни всеки ден“ в Благоевград

Община Благоевград , Фондация „Вълшебен свят“ и Министерството на младежта и спорта продължават да дават добър пример на младежи от цялата страна
В рамките на тазгодишното издание на проекта инициаторите вече проведоха 4 демонстративни събития в София и Пазарджик с младежи от цялата страна, а посещението в Благоевград ще бъде първото подобно в двугодишната история на инициативата. Пресконференцията ще се проведе в събота, 12 октомври, от 11:00 часа, в сградата на Община Благоевград, а демонстративната и дискусионната част започва в 12:00 на Kart track FD Kart – Blagoevgrad, като участието до запълване на квотата от 40 желаещи е безплатно за младежи от 15 до 29 години.
Една от основните цели на проекта, а и на фондация „Вълшебен свят“, е демонстрирането на социалноотговорно поведение и фокус върху превенцията на агресия и ограничаването на агресивните поведенчески модели сред младите хора. Част от проекта са не само демонстративните картинг състезания и дискусиите за толерантност, но и серия ведеоклипове, които споделят добрия пример. В каузата наскоро се включи и най-добрият ни мотоциклетист Мартин Чой, който сподели своите съвети към младежите в специално видеообръщение.
Инициативата „С усмивка“ стартира през 2018, като част от нея беше проектът „НЕ на агресията по пътя“, в рамките на който младежи между 15 и 29 години от София и Стара Загора съчетаха теоритически и практически обучения срещу агресивното шофиране. Кулминацията на кампанията беше мащабният спортен празник „С усмивка“ през септември в столицата, в който се включиха редица известни имена от спорта и шоубизнеса, начело с Димитър Бербатов и Ник Левентис.

 

The post „Толерантни всеки ден“ в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!