BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Типове игри на рулетка

Макар да изглежда, че всяко колело на рулетка, което виждате, е едно и също, има няколко леки разлики, на които е добре да обърнете внимание, особено ако искате да подобрите шансовете си за печалба. В този пост ще разгледаме отблизо различните видове рулетка.

 

Европейска рулетка

Това е играта, която е най-близка до първоначално създадената. На европейска рулетка са представени числата 1-36. Заедно с тези числа е и числото 0. Това е 37-то число, което дава на къщата ръба. Избирането на някое от отделните числа с заплаща 35:1 за всеки чип, показващ избрания залог.

 

Американска рулетка

Когато играта е представена за първи път в американските казина, това е било стандартната европейска опция. С нарастването на популярността на играта обаче американците решиха да добавят един допълнителен сектор към дъската. Вместо да има само 37 числа на колелото, американската версия на рулетката предлага 38-мо число, т.е. двойната нула. Това означава, че американската рулетка удвоява ръба на къщата, което, разбира се, е в минус за играчите.

 

Френска рулетка

Тази опция на рулетката, въпреки че играта е изобретена във Франция, не се среща на твърде много места. На френски таблицата рулетка е точно същото като европейската версия, само че е едва с 37 числа. Въпреки това, за френската рулетка са налични някои различни видове залози, които липсват, когато играете други варианти на играта. Те включват залози в „застрахователен стил“, когато топката кацне на нулата.

 

Канаста

Ако случайно се озовете някога в Латинска Америка, може да попаднете на игра, която изглежда много подобна на рулетката, но без колело. Тази игра се нарича Canasta и по същество е същата игра, но в неин вариант. Основната разлика е, че има стил на топка за пинг-понг с всяко от числата, представени на него и топките се въртят в клетка в стил бинго. Има такива, които се кълнат в тази игра, но повечето хора са склонни да предпочитат колелото пред клетката, така че Canasta не се е развила много повече от местна версия за латиноамерикански играчи.

 

Трета нула

В момента тези таблици се тестват в казината в САЩ. Играта на рулетка с колело с трета нула може да се счита за признак на прекалена алчност от страна на казината. Някои казина вече са добавили трета нула към рулетката си и това за пореден път увеличава ръба на къщата. Макар да подозираме, че много играчи дори няма да забележат, когато седнат на масата, не можем да препоръчаме тази игра на никого – ако видите трета нула на колелото на рулетката, станете и си тръгнете!

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!