BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Температурни рекорди в Гърция, плажовете са пълни

Рекордно високи температури в Гърция напълниха организираните плажове, които отвориха от днес. Извиха се дори опашки от чакащи за чадър. Предсрочно отварят молове, ресторанти и кафенета. 

От рано тази сутрин опашки от хора чакаха за място на плажа. Високите температури,които на места вече достигат 40 градуса, а и отварянето на организираните плажове от днес изпратиха гърците на брега на морето. Все още е в сила забраната за пътуване извън областта и е възможно да се плажува само в районите по местоживеене. Организираните плажове откриха сезона със стриктно спазване на мерките, но не могат да обслужат всички желаещи, предава NOVA.

Разстоянието между чадърите е четири метра, кафето е само пакетирано и сервитьорите са с маски и ръкавици. Според прогнозите на метеоролозите днес и утре се очаква температурни рекорди дори над 40 градуса.

Министърът на развитието съобщи, че от понеделник 18-ти май откриват врати и моловете след разрешение от комисията по контрол на разпространението на вируса. Задължителни маски за служители и клиенти в търговски магазини от затворен тип.

Според медийна информация вероятно седмица по-рано от 25 май отварят кафенета и ресторанти.

The post Температурни рекорди в Гърция, плажовете са пълни appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!