BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С 5 дни закъснение : Ръководството на „Пирин“ излезе с позиция за скандалите в ДЮШ

Ръководството на Пирин Благоевград излезе с официална позиция за скандала в Академията на клуба,след освободени треньори и деца. Предлагаме ви позицията без редакторска намеса:

„Уважаеми привърженици, уважаеми представители на медиите. Във връзка с изкуствено натрупаното в последните дни напрежение около нашия клуб, свързано с освобождаването на деца от детско-юношеската школа, бихме желали да изразим нашата официална позиция.

След смяната на клубното ръководство и идването на нашия генерален спонсор, нашата цел е свързана не само със завръщането на представителния отбор в елита на българския футбол, а и с цялостното преструктуриране и модернизация на клуба.

Встрани от инфраструктурните и материални подобрения, част от които вече са факт, една от основните цели на проекта е създаването на Елитна Академия Пирин, чийто отбори да участват в Елитните юношески групи на България. Което също е факт. От сезон 2020-21 г. имаме отбори в Елитните групи във възрастите U15, U17, U19. Процесът на създаването на такива тимове влючва селекция и подбор на футболисти в определените възрасти, а както е известно, броят състезатели в един отбор е лимитиран. Крайната цел на Елитна Академия Пирин е създаването на професионални футболисти, които в идеалния вариант да захранват с кадри представителния ни отбор, надяваме се и различните национални отбори на България.

За тази цел ние инвестираме финансови средства в база, методология, модерни технологии, треньорски персонал, медицински щаб и се стараем условията за работа да не отстъпват на най-добрите в Европа.

Трябва да подчертаем, че както носим отговорността,  да бъдем начело на славен клуб като Пирин, така носим и отговорността за своите оперативни решения.

Това включва избора на директор на Елитна Академия Пирин, зад който заставаме категорично и ще му предоставим нужното време, за да може да постигне резултатите, които се изискват от него.

На нашия клубен имейл info@fcpirin.com получихме покана за среща с родители на освободени деца,  насрочена за 29.06.2020.  Писмото реално е анонимно, подписано е от „Родители на деца“, което прави отговорът ни на практика невъзможен. Ние осъществяваме комуникация, заставайки с нашите имена и позиции в клуба.

В тази връзка държим да подчертаем, че поради ангажимент, свързан с представителния ни отбор (в чийто състав за лагера в Албена има 9 юноши на Пирин) президентът Ива Уорън и техническият директор Греъм Уорън нямат възможност да присъстват на едностранно насрочената от „Родители на деца“ среща на 29 юни.

Каним родителите на среща в административната сграда на стадион „Христо Ботев“, на ул. „Дъбравска“ 1  в четвъртък, 2 юли, от 19:00 ч. Във връзка с противоепидемичните изисквания на Министерството на здравеопазването срещата е планирана в зала с капацитет от не повече от десет души.

Не на последно място, ние вярваме, че поставянето на лични, индивидуални интереси на преден план и забъркването на Пирин в злободневни интриги би могло да бъде пречка за развитието на клуба, както и да се отрази върху представянето на нашите отбори. Твърде дълго време любимият на Благоевград тим страдаше от разединение. Именно за това искаме да благодарим на всички, които повярваха в идеята за развитието на клуба и ни подкрепят.

Убедени сме, че само заедно и обединени може да допринесем за по-добрите дни на нашия Пирин!

Само Пирин!

Ръководството на

ФК Пирин (Благоевград)                                            27.06.2020

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!