BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдят студент, нарушил задължителната карантина в Благоевград

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.С. (на 19 години) за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият Г.С. е студент във Великобритания, като след завръщането си от чужбина бил задължен да спазва предписанието на Регионална здравна инспекция за 14-дневна карантина, във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Въпреки това, на 22.03.2020 г. той я нарушил и излязъл на разходка с баща си на ул. „Даме Груев“ в гр. Благоевград.

Престъпното деяние е било извършено от Г.С. по време на извънредното положение в страната, обявено на 13.03.2020 г. от Народното събрание на Република България и въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването. То е наказуемо с лишаване от свобода за срок до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева. Лицето е с чисто съдебно минало.

Към настоящия момент Районна прокуратура – Благоевград наблюдава пет досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина. Внесеният днес в съда обвинителен акт е първи от водените дела за това престъпление.

The post Съдят студент, нарушил задължителната карантина в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!