BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът ще се произнесе в срок по делото за предсрочно правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов

Административен съд – Благоевград разгледа и обяви за решаване делото по оспорване на Решение № 304-МИ/28.04.2020 г. на Общинската избирателна комисия – Благоевград.

В хода по същество жалбоподателят поддържа искането за отмяна на оспореното решение със съображенията, че не е мотивирано и не е пропорционално на закъснението от 13 дни за заличаване на Румен Томов като едноличен търговец в Търговския регистър.

Ответникът поддържа в съдебна зала, че решението на Общинската избирателна комисия – Благоевград е в изпълнение на решението на Административен съд – Благоевград по административно дело № 1343 о 2019 г., което е потвърдено от Върховния административен съд по административно дело № 2420 от 2020 г.

Съдът изслуша страните и обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

The post Съдът ще се произнесе в срок по делото за предсрочно правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!