BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът отмени уволнението на бившия директор на ДТ „Никола Й.Вапцаров“ – Благоевград

Върховната инстанция признава уволнението за незаконно и осъжда ДТ „Никола Й.Вапцаров“ гр. Благоевград да заплати на Александър Галперин на основание чл.78, ал.3 от ГПК сумата от 1200 лв. 

Делото за незаконно уволнение беше заведено от Александър Галперин в края на 2018 година в Районен съд – Благоевград след като със заповед на Министъра на културата от 13.09.2018 г. му е било наложено наказание “дисциплинарно уволнение” за извършени общо 9 нарушения на трудовата дисциплина за периода 1.09.2017 до 30.06.2018.

Уволнението на Александър Галперин е признато за незаконно на три инстанции. Според съда липсват доказателства за нарушенията, за които Галперин е уволнен дисциплинарно, като не се доказва и, че многократно е извършил нарушения на трудовата дисциплина.

Решението на ВКС е окончателно.

The post Съдът отмени уволнението на бившия директор на ДТ „Никола Й.Вапцаров“ – Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!