BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Студент се отказа от бригада в САЩ, искат му 1100 лева неустойка

Български студент трябва да плати 1100 лева неустойка, въпреки че няма да пътува на бригада в САЩ това лято, разказва бТВ. За да замине, Иво Чолаков се свързва с агенция-посредник. Заради пандемията обаче уговореният американски работодател няма да работи.

„Според нас има вероятност да затворят границите или преди да заминем, или след като сме там. Най-вероятно може да не се върнем“, разказва студентът.
Агенцията му предлага анекс, в който се предвиждат неустойки за различни ситуации, свързани с пандемията. Той обаче не го подписва. Въпреки това компанията планира да задържи 1100 от вече внесените 3000 лв.

„Пандемия – тази дума не беше позната и я няма никъде включена в договора. Така и ние не сме предполагали, че може някаква такава причина да изникне и той да не замине“, разказва майката на Иво.

„На 18 май г-н Чолаков е депозирал в наш офис желание за едностранно прекратяване на участието си в програмата, което е продиктувано от неговото лично желание да не пътува за САЩ, а не от наличието на обективна невъзможност или непреодолима сила участието в Програмата да бъде осъществено“, се чете в позицията на компанията.

„Момчето е сключило договор с въпросната фирма преди да се случи тази непреоделима сила, каквато представлява пандемията от коронавируса, поради което момчето вече може да прекрати въпросния договор без да е длъжно да плаща неустойка за него“, обяснява адвокат Николина Митова.

The post Студент се отказа от бригада в САЩ, искат му 1100 лева неустойка appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!