BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира дарителска кампания за МБАЛ Благоевград – „За да ни има“

 

От днес в Благоевград стартира дарителска кампания през платформата HelpKarma „За да ни има“, а целта е със събраните средства да бъдат закупени 10 животоспасяващи респираторни апарата. В кампанията може да се включи всеки, а инициаторите се надяват необходимата сума да бъде факт възможно най-скоро.

 

„Ситуацията в страната наложи инициирането й. Много хора искат да дарят, но не знаят как. Разговарях с директора на благоевградската болница д-р Митев и предстои да закупим 10 броя респираторни апарата, които ще са мобилни. Изборът падна върху тях, защото доставката ще бъде по-кратка, а и са по-евтини, което ще позволи да закупим по-голям брой, а именно десет. Другата оферта беше за стационарни апарати на двойно по-висока цена. По думите на д-р Митев и двата вършат работа, затова избрахме по-бюджетния вариант. Свързахме се с фирмата, която ще ги достави и в момента пътувам към София за сключване на договора. Апаратурата трябва да бъде доставена в рамките на четири седмици. Кампанията тръгна добре, провел съм много разговори с представители на бизнеса, които ще дарят.“ – каза в интервю за Радио Благоевград Стоян Реджов от организаторите.

 

Сумата за закупуване на респираторите е около 280 000 лева.

 

„Фирмата-доставчик прояви разбиране, че няма как ние да платим авансово и направихме договор, който ще бъде необвързващ в срокове за авансово плащане“ – каза още Стоян Реджов.

 

Своето дарение можете да направите чрез следния линк: https://bg.helpkarma.com/campaign/za-da-ni-ima-1185

 

Линк към сайта на дарителската кампания: zadaniima.com

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!