BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спряха строителната техника на Седемте рилски езера

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна програма „Околна среда“ спиране на дейностите по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила” II-ра фаза“ и извършване на извънредни проверки на изпълнението му, съобщиха от МОСВ. На ръководството на Национален парк „Рила“ e указано да преустанови всички дейности в изпълнение на проекта до приключване на проверките на място.

Не закъсняха с реакцията си и от прокуратурата, като съобщиха, че Окръжна прокуратура – Кюстендил се е самосезирала по повод публикации в медии относно наличие на строителна техника на територията на Седемте рилски езера. В редица от тях са споделени снимки на багер в близост до езерото Бъбрек и са изразени опасения от извършване на изкопни работи, съобщиха от прокуратурата.

В рамките на надзора за законност, прокуратурата е разпоредила спешна проверка, която следва да бъде осъществена от сектор „Икономическа полиция“ в Районно управление – Дупница при Областна дирекция на МВР. Предстои да се изяснят причините за наличие на строителната техника, да се установят и проверят издадените разрешителни, както и да се снемат обяснения от директора на Национален парк „Рила“.

Проверката следва да приключи в най-кратък срок, след което материалите ще бъдат предадени в Окръжна прокуратура – Кюстендил. Припомняме, че строителни дейности край Седемте рилски езера притесниха природолюбителите. Впоследствие от МОСВ съобщиха, че това било за прокарване на чакълени алеи в района и дейностите са по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила” II-ра фаза“./БГНЕС

The post Спряха строителната техника на Седемте рилски езера appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!