BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спад на туристопотока отчитат от Рилската света обител

Заради пандемията от Ковид-19 значително е намалял потокът от туристи, организирани чрез туроператори, съобщи за Радио Благоевград игуменът на Рилската света обител, Адрианополския епископ Евлогий. Не липсват поколонници, които търсят упование във вярата в тези тежки времена, уточни дядо  Евлогий и посочи, че не е желателно да идват организирани групи туристи, за да не се струпват много хора на едно място.

Всички противоепидемични мерки се спазват, увери игуменът на Рилския манастир. На входа на църквата има изтривалка с дезинфектант, всички дървени части в храма се дезинфекцират, както и иконите. Трябва да се пази тишина и да се спазва приличе, предупреди епископ Евлогий.

В момента достъпни за посетителите са църквата и хотелската част на манастира, която се ползва от богомолци. Затворени са Хрельовата кула, магерницата и музея.

The post Спад на туристопотока отчитат от Рилската света обител appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!