BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Социалисти отсякоха: Не сме подписвали искане за оставки в БСП

wikipedia.org

wikipedia.org

„Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече – разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите“, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Припомняме, че вчера вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на БСП в писмо до Пленума на партията. Причината – провал на местния вот, след който соцпартията отсъства от управлението на общините в половин България, според техния анализ на изборите.

Ръководството беше обвинено в авторитаризъм, а освен оставката на Нинова се настоява и за тази на цялото Изпълнително бюро, и на Националния предизборен щаб, начело на който е заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

Подписите на 50 социалисти, включително на Сергей Станишев, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Георги Божинов и Красимир Янков, стоят под документа с апел за оставки на върха в БСП. Писмото беше разпратено по електронната поща до всички членове на Националния съвет на партията в навечерието на неделния пленум, на който ще се обсъжда представянето на столетницата на местния вот.

 

 

Източник; dariknews.bg

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!