BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Случаите на COVID-19 у нас нарастват

163 са случаите на COVID-19 в България. От тях трима пациенти са починали и трима са оздравели и вече изписани от болница.

До момента са отчетени нови 21 положителни проби в страната. От тях само в София са 18, което прави 103 случая в столицата. Това стана ясно от думите на генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в 17.00 часа.

Средната възраст на починалите е 75 години и искам да напомня, че в момента в България има 8 човека, на възраст между 20 и 50 години, които са със сериозна симптоматика. И никой никога не е твърдял, че този вирус не поразява млади хора. Смъртността е по-малка.

Наблюдава се едно безгрижие, което се наблюдава все още по улиците и централните части, цял ден валят обаждания за ристрикциите – от възрастни, млади, което е пълно безобразие. Смао вчера в Италия загинаха над 600 човека за един ден, подчерта генерал-майор порф. Мутафчийски.

Сред новите засегнати болници в София е „Токуда”, където в белодробното отделение е настанен млад мъж с двустранна бронхопневмония. Извършва се дезинфекция на лечебното заведение, установяват се контактните лица. Докато тече този процес, е осигурен чист коридор за болните на хемодиализа и за спешни раждания.

The post Случаите на COVID-19 у нас нарастват appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!