BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След пропадането на асансьор: Установиха нарушени мерки за безопасност в благоевградската фирма

Трима души – двама мъже и една жена пострадаха вчера в Благоевград, след като се скъса въже на товарен асансьор и той падна.

Обикновено подобни съоръжения се използват само за товари, но тримата са се качили, за да не изкачват стълби, предава bTV.

Пострадалите са работели в рекламна агенция. Всички институции, които влязоха на проверка във фирмата бяха категорични, че не са спазени мерките за безопасност и експлоатация.

Прокуратурата започна досъдебно производство по случая.

Вчера в Отделението по ортопедия и травматология на благоевградската болница бяха настанени двама от пострадалите след инцидента с телфера. „Единият е със счупване на петата, а другият с контузия на петата и изписан още вчера“, уточни д-р Пиринчиев.

56-годишният мъж е бил опериран вчера, днес е в стабилно състояние. Подобна травма оказва влияние върху походката.

По-сериозно е състоянието на жената, тя е настанена в столична болница с две счупени пети и прешлен.

The post След пропадането на асансьор: Установиха нарушени мерки за безопасност в благоевградската фирма appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!