BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Слагат още камери на основните пътни артерии около Благоевград

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха село Церово и разговаряха с кмета Лефтер Едипов, а по-късно се срещнаха с общинското ръководство на Благоевград. Сред обсъдените теми бяха намеренията на общината да подобри системите за видеонаблюдение, както и да бъдат закупени още камери, с които да се покрият основните пътни артерии около Благоевград.

Главният прокурор Иван Гешев посети сградата на Районната и Окръжната прокуратура в Благоевград, за да се запознае с условията, при които работят, като лично поздрави прокурорите и съдебните служители.

Пред журналисти главният прокурор коментира намеренията на ПРБ и МВР в края на годината да бъде отчетен значителен спад на битовата престъпност. Иван Гешев потвърди, че обект на преглед ще бъдат всички приватизационни сделки.

В отговор на журналистически въпроси, свързани с открития в каса на ул. „Московска“ 43 оригинален документ на МВР на криминалистическа регистрация на обвиняемия В.Б., главният прокурор заяви: „Това обяснява и отговаря на въпроса, който вие журналистите задавате – защо сега? Първият отговор е, защото сега съм главен прокурор. Другият отговор на този въпрос дава тази справка. Това е бланка за криминална регистрация. Това показва, че едно лице е регистрирано преди 89-та година, съдено е два пъти и след това си е прибрало оригинален документ в касата като спомен и артефакт. В един момент се е почувствало, че е по-силен от държавата и си го е прибрало като трофей“.

The post Слагат още камери на основните пътни артерии около Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!