BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Симитли ще отбележи празника си с официален церемониал

Месец септември е.Наближава 8-ми септември – големия празник на град Симитли и храмов празник на църквата в града.

Денят на Малка Богородица – Рождество на Пресвета Богородица. Денят – празник, откакто има население в Симитли. Денят, в който хиляди хора, местни и гости от близо и далеч, се събират, за да отбежат този хубав ден и за да се веселят.

Всеки знае и всеки е чул как се отбелязва празникът на Симитли – винаги специален, шумен, сърдечен, богат, многохиляден и неповторим…

Тази година, ще бъде различен. Различен, поради епидемичната обстановка в страната и разума да се опазим живи и здрави. Различен, но пак неповторим и специален, защото е нашият празник, защото е в сърцата ни!

Както всяка година, така и тази, празникът ще започне с Тържествена Света литургия от 07:30 часа в църквата „Рождество на Просвета Богородица“ в град Симитли. Курбан – няма да има.

От 10:30 часа е официалният церемониал за празника. С празнично шествие, към паметника „Лъвчето“, ще положим венец на признателност и ще преклоним глава пред подвига и героизма на предците си, освободители на родния край и родна България, а на площада след това – в 11:00 часа, децата от ФТА „Веселие“ ще изнесат концертна програма.

The post Симитли ще отбележи празника си с официален церемониал appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!