BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седмицата започва с горещо време

Днес отново ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Над планинските и североизточните райони, в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще се духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 24°, на 2000 – около 17°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд над северните райони с временни увеличения на облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще се между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И през следващите дни от новата седмица затоплянето ще продължи и в отделни райони във вторник и сряда в низините температурите ще достигат 37°-38°. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. Във вторник вятърът от запад-северозапад временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина, но ще се задържи почти без валежи.

В средата на седмицата въздушният пренос отново ще е от изток и ще се повиши вероятността за следобедни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В сряда явленията ще бъдат на отделни места, главно в Североизточна и в планинските райони в Западна България, в четвъртък и петък – на места, главно в западната половина от страната.

През почивните дни през страната ще премине атмосферно смущение. От северозапад температурите ще се понижат. На много места, главно в западната половина от страната, ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще бъде с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за локални интензивни валежи и градушки.

The post Седмицата започва с горещо време appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!