BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година денят е 15 ноември. Тогава хора от целия свят ще отдадат почит към загиналите и ще отправят молитви за здраве и бързо възстановяване на получилите физически или психически травми при пътнотранспортни инциденти.

Заради извънредната ситуация и невъзможността много хора да се съберат на едно място, призивът ни е всеки да почете загиналите в дома си, според начина, по който повелява неговата религия, и да се замисли за отговорността и поведението си на пътя.

Нека обединим усилия в името на живота и всеки от нас даде своя принос. Само за последната 2019 г. в 6730 пътнотранспортни произшествия са ранени 8499 и са загинали 628 участници в движението по пътищата на страната, затова от самите нас зависи да намерим верния път към опазването на здравето и живота.

The post Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!