BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сайтът на НАП се срина

hqdefault

Сайтът на Националнта агенция по приходите (НАП) е недостъпен. От страницата на институцията се изписва само „Възниква грешка в работната система“.

„Променя се хардуер и в момента някои услуги са недостъпни“, това заяви говорителят на агенцията Росен Бъчваров. Пред Свободна Европа той каза още, че няма информация дали извършваният ремонт е предварително планиран и няма публикувано съобщение за това, но не става въпрос за „външна причина“, тъй като ремонтът се извършва от служетели на НАП. Той обясни, че ремонтът е наложен от „хардуерна причина“, която специалисти от агенцията и външна фирма, отговаряща за поддръжката извършват.

На въпрос дали ремонтите са свързани с теча на данни от преди няколко месеца, Бъчваров каза, че „не мисли“, че има общо със случая.

В средата на юли хакерската атака срещу масивите на НАП доведе до изтичането на данни на над 5 млн. българи. Обвинени бяха собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров, както и служителите във фирмата Кристиян Бойков и Георги Янков. По случая от страна на специализираната прокуратура бе издадена и европейска заповед за разследване на главния редоктор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов.

На НАП бе наложена и глоба в размер на 5.1 млн. лева от страна на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). От комисията вече обявиха, че ще оспорват решението.

Източник: Свободна европа

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!