BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румен Томов е избран в Регионалния съвет за развитие

Кметът на община Благоевград Румен Томов е избран в Регионалния съвет за развитие за Югозападна България. Звеното ще бъде с изключително важна роля през новия програмен преиод 2021 – 2027 година. Коренно ще бъде променен начинът за привличането на европейски средства, обясни в ефира на Радио Благоевград кметът Румен Томов.

Предложенията на общините за кандидатстване по проекти за европейско финансиране ще бъдат одобрявани от регионалните съвети, уточни Томов. Пирамидата се обръща и проектните предложения ще тръгват отдолу нагоре, подчерта Румен Томов.

Той определи Регионалния съвет за развитие като изключително важен орган. В този Регионален съвет Благоевград е заедно със София – област, София – град и всички останали общини от Югозападна България. Предстои работа относно консолидацията на идеи от много кметове, каза кметът.

Предстоящият програмен период, Румен Томов окачестви като труден и натоварен. „Колкото повече общини се включат в едно проектно предложение, толкова е по-голям шанса то да бъде прието и реализирано. Трябва да се търсят проекти, касаещи развитието на цялата област. Необходимо е в Благоевградска област да привличаме средства за развитието на производствената промишленост и туризма“, категоричен е кметът на Благовград. /БНР

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!