BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Румен Радев в Благоевград: Не можем да спечелим тази война единствено с ограничения, глоби и насаждане на напрежение

Президентът Румен Радев  посети Благоевград днес, за да се срещне с представителите на местния Оперативен кризисен щаб. 

Държавният глава  се запозна лично с предприетите мерки за защита на здравето на гражданите и доставките на храна и лекарства за нуждаещите се.

Пред медиите, веднага след заседанието той заяви, че час по-скоро трябва да излезем от сферата на догадките,  от масовите ограничения и обществената парализа, за да има ясна картина и да се търси изход от блокажа на държавата. Радев заяви, че ако това продължи по-дълго икономическите последствия ще донесе още по-негативни ефекти вържу живота и здравето на хората.

Държавният глава коментира икономическите мерки набелязни от правителството, като каза, че това, че на хората им се предлагат заеми не е решение, това не е реална помощ, защото допълнително ги натоварва.

“ 10 години ни убеждават, че имаме резерв. Всяка година се харчи неконтрилируемо  един излишък, а сега се оказва, че имаме нужда от нов заем. Ако бъде изтеглен такъв, би следвало да се харчи при изключителна прозрачност и контрол пред обществото.“, категоричен бе Радев.

Той благодари на Кризисният щаб в Благоевград за предприетите мерки и организация за борба с вируса.  “ Едно от предложненията, което се обсъди на това заседание бе , в  болницата в града да се оформи едно звено,  което да бъде усилено с лекари, анестезиолози и сетри от другите болници, така че да има ясно разделение на потоците заразени.  Това ще даде възможност болниците, да продължат, да обслужват и останалите пациенти. Предложението бе обсъдено с ръководството на МБАЛ-Благоевград, на което благодаря, ще предложа подобна мярка и на Националния щаб.“ ,  каза още Румен Радев/

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!