BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Росен Желязков: Всички мерки, които се взимат, трябва да имат по-дълъг хоризонт

БГНЕС

Мерките на правителството и настъпването на лятото са помогнали за преодоляване на пандемията и стабилизиране на системите, каза пред БНТ транспортният министър Росен Желязков.

Всички мерки, които се взимат, трябва да имат по-дълъг хоризонт, категоричен беше той.

Всички мерки, които предприемаме, са свързани с устойчивост, каза Росен Желязков.

Относно “Случайни превози” министърът обясни,че се взимат социални и икономически мерки. Социалните са свързани със запазване на заетостта. До момента по мярка 60 на 40 подадени над 200 000 заявления, няма статистика конкретно за транспортния сектор. Ще има и нова мярка за заетост по ОПРЧР за не по-малко от 27 000 заети в автобусния транспорт.

Очаква се днес протест на автобусни превозвачи в Бургас. “Готови сме на диалог”, каза Желязков.

Нито стотинка, нито за миг не са преустановени, каза министърът относно плащанията за БДЖ. Всичко е осигурено, включително целеви инвестиции, увери той. В четвъртък ще бъде подписан договор за нови локомотиви, тече и за 16 нови мотриси.

С 2 решения на кабинета са отделени 160 милиона за микро и малки предприятия за мярката 3-10.

Относно пакета “Мобилност” министърът обясни, че са подготвени и внесени предложения за изменение на ниво Европейски парламент. Желязков счита, че по време на пандемията всички са разбрали какво важно място има товарния превоз. Ако пакетът не бъде приет в предложения вариант, ще заведем дело, заяви той.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!