BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РЗИ тества 60 общинари в Благоевград, заразеният гл. арх. В. Тинчев е в интензивно

 

Около 60 служители на общинската администрация в Благоевград ще бъдат тествани за коронавирус, заради заразения главен архитект Васил Тинчев. Това обяви кметът Румен Томов. Администрацията е затворена за работа с гражданите за 24 часа, от днес в 10 ч. Служители на РЗИ влязоха, за да вземат проби на контактните лица на арх. Тинчев.

„Вчера в 17,20 ч разбрахме за положителната проба и още вечерта направихме дезинфекция на сградата. Ще направим и днес такава. Преди малко се тествах и аз. Надявам се всички да сме с отрицателни проби. Естествено, че има притеснения, дано да се окажат напразни“, допълни кметът Томов.

Арх. Тинчев в четвъртък почувствал неразположение и в петък е останал вкъщи. След това е потърсил лекарска помощ и му е взета проба за коронавирус, която се оказала положителна. Настанен е в интензивно отделение на благоевградската болница с двустранна бронхопневмония.

На входа на общината има поставено съобщение, че няма да работи с граждани.

Здравните инспектори ще направят епидемиологично проучване, ще се търсят и други контактни лица, защото арх. Тинчев непрекъснато контактува с много жители на общината.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!