BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разкриха нов симптом на зараза с COVID-19

Сухата кашлица и треската са едни от признаците за зараза с новия коронавирус, но той може да има и други неприятни прояви. Китайски учени установиха, че първият признак може да са храносмилателни проблеми, съобщи в. „Мирър“.

Симптоми като гадене и диария може да показват, че човек се е разболял от COVID-19, твърдят специалистите от медицинската експертна група по COVID-19 в Ухан.

Изследователите са анализирали данни за пациенти с новия коронавирус в Хубей. Почти половината от тях са имали храносмилателни проблеми, които са били по-сериозни от високата температура и кашлицата.

Пациентите с храносмилателни проблеми са приемани по-късно в болница след началото им, но по-трудно се възстановявали и били изписвани след повече дни от останалите.

Преди няколко дни специалисти от болницата Чжунан към университета в Ухан публикуваха карта с типичните симптоми ден по ден. Те установиха, че при 99 процента от случаите пациентите са с висока температура, а повече от половината имат суха кашлица и изпитват умора. Около една трета имат болки в мускулите и затруднено дишане, отбелязва БТА.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!