BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радев: Прокуратурата да публикува незабавно целия „чат“ с Бобоков

БТА

Селективното публикуване на отделни съобщения създава внушения за нещо скрито, заявиха от президентството

Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков, съобщават от прессекретариата на президента.

Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков.

По-рано Специализираната прокуратура публикува нови чатове на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, за които се предполага, че са водени с президента Румен Радев. Комуникацията е извадена от телефона на бизнесмена, който се изследва от експертите на прокуратурата.

На 29 септември миналата година Бобоков изпратил съобщение, в което казва, че „Приста Порт” е вече официален концесионер на либерийското пристанище Бюкянън за следващите 25 години. По-нататък Бобоков пише, цитирам – „Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! “

Чатът завършва с пожелания за успех на форум в Ню Йорк и благодарности за подкрепата. Прокуратурата показва и извадка от програма за четене на есемеси. От нея се вижда, че Бобоков е обменял съобщения с потребител на име Деси Радева през март 2019 г.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!